Hvad er helium lavet af?

Magnus Madsen Trådstarter
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (2)

Interessant spørgsmål! Jeg skulle selv lære om helium, da min søn begyndte at stille kritiske spørgsmål om, hvorfor balloner fyldt med helium fløj op i luften.

Helium er et grundstof på det periodiske system med atomnummer 2. Det er en inaktiv gas, der i ren form stort set kun findes i universet. Her på jorden findes helium typisk i naturlige gasser. Så kort sagt, helium er faktisk lavet af... helium!
Var dette en hjælp?
Hej! Jeg husker stadig første gang, jeg hørte om helium - det var i en klasse om kemikalier. Helium er fantastisk, er det ikke? Det er så let, at det bare suser op i luften, når vi frigiver det. Og hvem har ikke haft fornøjelsen af at tage en dyb indånding af helium og så tale med en sjov, høj stemme?

Som Linea rigtigt påpeger, er helium et grundstof i sig selv, og vi finder det i gasser på vores planet. Det er egentlig utroligt at tænke på, at noget så simpelt som et enkelt grundstof kan have så mange anvendelser og skabe så meget glæde. Lovpligtige sikkerhedsadvarsler til sidst: Mens det er sjovt at lege med helium, skal vi huske på, at det kan være farligt at indånde for meget. Til alle helium-entusiasterne derude, pas nu godt på jer selv!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad er helium lavet af? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål